Visreis Hitra juni 2024

Fiskker Visreis Hitra juni 2024

Als tiener ging ik al mee met mijn vader te zeevissen vanuit IJmuiden of Den Helder. Ik had altijd zo’n spijt als die verdomde wekker ging. Zo vroeg het bed uit, pfff, maar eenmaal op de boot was dat snel weer over. Vissen! Ook gingen we vaak naar Denemarken en vingen we kabeljauw en platjes.

Donderdagochtend 13 juni 2024 ging die wekker weer supervroeg en weer had ik even spijt dat ik me had aangemeld voor een visavontuur in Noorwegen. Samen met mijn vader van 81. Op naar Schiphol!! Klaas had geregeld dat onze visspullen en kleding met de bus mee konden, dus alleen handbagage mee.  Super service van Klaas. Op Schiphol zagen we de rest van de groep. Meteen al gezellig!

Eenmaal aangekomen in Trondheim werden we door Klaas opgehaald en reden we naar onze bestemming op Hitra. Wat een mooie omgeving!! Na de traditionele boerenkool met bal gingen we er meteen op uit. VISSEN!! Met 5 boten gingen we richting de visstekken. Doordat de zee best wel onstuimig was, hadden veel vissers last van zeeziekte. Ook ik voelde me niet lekker. Kwam vast door de combinatie: moe, zware kost(boerenkool) en de zee.

Ineens een klap en de hengel dubbel onder de boot. Wat is dit? Moby Dick? Wat een enorme aanbeet, Pats! Lijn gebroken, weg monster! Toen was ik nog zieker dan daarnet, want wat was dat geweest en waarom moest de lijn knappen. Balen!!

De volgende dagen waren grandioos. We hadden verschrikkelijk mooi weer, de groep was supergezellig en we vingen knoeperds van vissen. Kabeljauw, koolvis, polak, leng, roodbaars en zelfs een heilbot en inktvis.

Na het vissen werd er driftig gefileerd. De moten werden ingepakt en ingevroren in bakken om mee te nemen naar huis. Zelfs na het diner gingen de meesten weer de boot in om hun record te verbreken. Zelfs mijn vader van 81 jaar was niet te stoppen en ging ook ’s avonds mee de boot op om nog grotere vissen te vangen. Ook ik ging graag mee, want de adrenaline gierde door mijn lijf.

Zondagmiddag waaide het te hard. Dat kwam even goed uit. EK2024 Nederland tegen Polen. (hup Pingpong!) Mooi even kijken. Piet, hadden wij het even goed geraden, hoppa de pot in de bûse!!!

Wat is er lekkerder dan kibbeling? Dat is maar één ding: Kibbeling van zelf gevangen, super verse vis. Polak en Kabeljauw. André bedankt!!

Na zondag nog steeds mooi weer. 20-25 graden en dat terwijl ze in Nederland beestenweer hadden. Wat vervelend nou

De laatste avond werd er, tijdens de BBQ,  bekend gemaakt wie de kanjerkoning was. Hieronder de uitslag:

  1. Hart met een Leng van 98 cm
  2. Wolter met een Kabeljauw van 94cm
  3. Stefan met een Leng van 90cm
  4. Sietze met een Koolvis van 90cm
  5. Anton met een Kabeljauw van 88cm
  6. Henk met een Polak van 86cm
  7. Berend met een Kabeljauw van 81cm
  8. Magda met een Kabeljauw van 80cm
  9. Gerrit een Koolvis van 80cm
  10. Andries met een Kabeljauw van 78cm

Natuurlijk mag een spel niet ontbreken. Met de buks op blikjes schieten. Drie blikjes, drie keer schieten. Walter en ik hadden 3 uit 3. Jammer Walter, maar je miste de tweede keer een blikje en ik had alles weer raak! Ik, als enige vrouw van het gezelschap, had 14 man ingemaakt door alles raak te schieten. Hoppa!

Wat was het een ontzettend gezellige week. Er werd veel vis gevangen, super. Het was een geweldige ervaring. Klaas had alles prima geregeld. Het eten was goed verzorgd en lekker en de sfeer was relaxed en fijn.

Tja en toen weer naar huis. Er kon, per twee personen, een box vis mee in het vliegtuig. Ook weer super geregeld door Klaas!!!!

Bedankt mannen voor de superweek!

Inmiddels ben ik toegetreden als teamlid en ga ik volgend jaar ook weer mee om het voor de deelnemers naar de zin te maken, zodat ze een onvergetelijke visreis hebben in het mooie Noorwegen!!

Ook graag een keer mee? Vul het contactformulier in en Klaas neemt contact met je op.