Regels

Douane Noorwegen

Hieronder volgt een lijst van de douane wat men mee mag nemen.

Wees heel verstandig en neem niet te veel mee, de boetes zijn hier héél hoog. Overtocht nodig ? Boek uw overtocht met de ColorLine of Fjordline bij Fiskkers-natuurreizen. Ook een overtreding van de snelheid kost een kapitaal bv 7 km te hard kosten mij 1500 kr, dit komt op een 175 euro. Dus u bent gewaarschuwd…!!!

Alcohol: Personen van 18 jaar en ouder mogen vrij invoeren naar Noorwegen:

  • 1 liter sterke drank (alcoholpercentage tussen 23% en 60%) en 1,5 liter alcoholische drank (alcoholpercentage tussen 2,5% en 22%) of
  • 3 liter alcoholische drank (alcoholpercentage tussen 2,5% en 22%) EN 2 liter bier met een alcoholpercentage van meer dan 2,5% of een andere drank met een alcoholpercentage tussen de 2,5% en 4,7%.

Voorbeeld 1: U mag 5 liter bier invoeren mits géén andere drank wordt ingevoerd.

Voorbeeld 2: U mag 3 liter wijn in te voeren en 2 liter bier. In plaats van bier mag u ook een andere alcoholhoudende drank meenemen met een alcoholpercentage van tussen de 2,5% en 4,7%. Dus bv 5 liter wijn of 5 liter bier, mits onder de 4,7%.

Voorbeeld 3: U mag 1 liter sterkedrank, 1,5 liter wijn (of een vergelijkbare drank met alcoholpercentage tussen 2,5% en 22%) en 2 liter bier (of een vergelijkbare drank met alcoholpercentage tussen de 2,5% en 4,7%) in te voeren in Noorwegen.

Tip: Als u niet aan uw max zit neem dan een flesje wijn, cognac of whiskey mee, dit kunt u schenken aan bv. de visgids. Hij moet er voor gaan zorgen dat u vis zal vangen en een blijk van dank voor zijn hulp is dan meer dan welkom. Bovendien is dit een traditie in Noorwegen. Tevens is alcohol erg duur in Noorwegen, denk aan 100% meerprijs dan in Nederland of België.

Tabakswaren: Reizigers van 18 jaar en ouder mogen 200 sigaretten of 250 gram tabak en 200 vloeitjes invoeren. Etenswaren: Reizigers mogen per persoon maximaal 10 kg vlees, vleeswaren en melkproducten in totaal meenemen uit EU-landen. De producten mogen alleen ingevoerd worden indien ze gemerkt zijn met een ovale stempel van het land van herkomst.

Verboden mee te nemen naar Noorwegen zijn:

  • Aardappelen,
  • Alcohol met een percentage van meer dan 60%,
  • Medicijnen (tenzij het een kleine hoeveelheid voor eigen gebruik betreft),
  • Drugs,
  • Wapens en munitie,
  • Levende dieren (tenzij u hiervoor specifiek toestemming hebt gekregen),
  • Planten en bloemen voor de teelt.